Behandlingar

Behandlingar / Fysioterapi

 

Hundens Smärtrehab erbjuder en rad beprövade behandlingar vilka beskrivs i detalj nedan.

LASER

Laserterapi innebär att med hjälp av extremt rent ljus med olika våglängder får en direkt effekt på immunförsvaretgenom att stimulera lymfocyter och immunglobiner. När ljuserergin absorberas sker förändringar på cellnivå, en process som ökar aktiviteten i cellen vilket behövs för återuppbyggnad. Laserljuset normaliserar sjuk vävnad och har en stor smärtlindrande effekt. Behandling med laser är helt smärtfri, en lättsam behandlingsform då behandlingstiden ofta är kort men intensiv.

INDIKATIONER:

  • Degenerativa ledåkommor
  • Degenerativa diskar
  • Artrit
  • Muskulär spänning & sträckning
  • Akuta & kroniska senskador
  • Bursit
  • Hematom
  • Sårläkning
  • Postkirurgisk behandling

 

AKUPUNKTUR

Medicinsk akupunktur innebär att man placerar tunna fina nålar i bestämda punkter enligt hundkroppens meridianer. Man behandlar muskulatur, mjukdelar och leder för att återställa cirkulation som rubbats i samband med skada eller sjukdom. Akupunktur har kända effekter såsom frisättning av endorfin (kroppens smärtstillande ämne), och frisätter även oxytocin (kroppens lugn o ro hormon).

MASSAGE/STRETCHING

 

Massage används för att öka cirkulationen i muskulaturen samt bevara spänst och elasticitet i mjukdelar. Man kan även motarbeta ärrvävnad som lätt uppstår vid tex. obehandlad muskelinflammation som de flesta hundar någon gång ådragit sig. Vid riktigt genomarbetad massage finner man ofta specifika områden i muskeln där man med fördel kan koncentrera sig på. När man masserat muskeln och fått igång en ordentlig cirkulation är det ofta befogat med töjning av muskeln för att bibehålla en got funktion och motverka att muskeln blir förkortad och stram. Med hjälp av muskeltöjning kan man förhindra många led och mjukdelsskador som i sin tur skapar ett felaktigt rörelsemönster. Det finns dock tillstånd då muskeltöjning inte ska utföras på hunden som tex. vid akuta skador, akuta inflammationer, bristningar, överrörlighet, ledinstabilitet.

ULTRALJUD

 

Terapeutiskt ultraljud används för att värma upp ett skadat område vilket medför ökad blodcirkulation med syretillförsel. Ljudvågor tränger djupt ner i vävnaden vilket gör att effekten uppnås även i svåråtkomliga områden. Med hjälp av ljudvågor kan man även lokalbehandla skadad vävnad med antiinflammatoriska substanser (NSAID) för att uppnå maximal effekt. En smärtfri behandlingsform.

Copyright © 2014, Alla andra varumärken tillhör sina respektive ägare